Ingredients
-
1 liter jordgubbar
-
4 msk flädersaftkoncentrat
-
3 dl vispgrädde
-
1 msk strösocker
-
1 citron (skalet)
-
4 äggulor
-
4 msk strösocker
-
500 gram mascarpone
-
1 pkt glutenfria digestivekex
-
4 msk flädersaftkoncentr
-
1 citron (saften)
Directions
En somrig, fräsch variant av den klassiska tiramisu. Passsar perfekt på sommaren alla fester eftersom den både är lätt att förbereda och såklart supersmarrig.
Steps
1
Done
|
Blanda jordgubbar och flädersaftkoncentrat, låt stå under tiden du blandar övriga delar. |
2
Done
|
Vispa grädde, 1 msk strösocker och rivet citronskal ganska hårt. |
3
Done
|
Vispa 4 msk strösocker, äggulor och mascarponeost i en annan bunke, så att de blir slätt. |
4
Done
|
Vänd ner grädden i mascarponeblandningen. |
5
Done
|
Smula kexen ganska grovt och blanda med flädersaftkoncentrat och citronsaft. |
6
Done
|
Varva mascarponekräm, jordgubbar och kex i glas. Avsluta med jordgubbar. |
7
Done
|
Låt stå i kylskåp i minst 1-2 timmar innan servering. |