Glutenfri citron- och marängpaj

0 0
Glutenfri citron- och marängpaj

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
125 grader smör
4 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 dl florsocker
2 msk kallt vatten
5 dl lemoncurd
5 st (125 gram) äggvitor
2,5 dl strösocker
0,75 dl vatten

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Klassikern citronpaj med italiensk maräng, en riktig höjdare! Jag älskar citron och tar alla chanser att göra något med det. Det här är också en grym glutenfri pajdeg som faktiskt stannar kvar på kanterna av formen, hoppa inte över att frysa formen en stund innan gräddning för det gör skillnad. 

Steg

1
Klar

Pajdeg

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Blanda ljus glutenfri mjölmix, florsocker, kallt vatten och smör. Nyp ihop till en deg och låt vila en stund i kylen.

3
Klar

Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel i botten. Ställ in i frysen i 30 min.

4
Klar

Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills degen har fått lite färg.

5
Klar

Lemon curd

Använd färdig lemon curd, eller gör egen. (Sök efter lemoncurd i sökfältet.)
När pajdegen har svalnat helt lägger du i curden och ställer sedan in allt i frysen.

6
Klar

Maräng

Lägg äggvita i en bunke. Vispa med elvisp eller maskin tills det blir ett fast skum.
Koka upp strösocker och vatten till 121 grader.
Häll i sockerlagen med en tunn stråle under tiden du vispar och fortsätt sedan vispa tills marängen är kall.

7
Klar

Bre på marängen över pajen och bränn av med brännare eller snabbt i ugnen på grill.
Förvara kylskåpskallt till servering.

anni

Halloncurd
föregående
Halloncurd
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
nästa
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
Halloncurd
föregående
Halloncurd
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
nästa
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

Skriv Kommentar