Ingredients
-
125 grader smör
-
4 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,5 dl florsocker
-
2 msk kallt vatten
-
5 dl lemoncurd
-
5 st (125 gram) äggvitor
-
2,5 dl strösocker
-
0,75 dl vatten
Directions
Klassikern citronpaj med italiensk maräng, en riktig höjdare! Jag älskar citron och tar alla chanser att göra något med det. Det här är också en grym glutenfri pajdeg som faktiskt stannar kvar på kanterna av formen, hoppa inte över att frysa formen en stund innan gräddning för det gör skillnad.
Steps
1
Done
|
PajdegSätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Blanda ljus glutenfri mjölmix, florsocker, kallt vatten och smör. Nyp ihop till en deg och låt vila en stund i kylen. |
3
Done
|
Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel i botten. Ställ in i frysen i 30 min. |
4
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills degen har fått lite färg. |
5
Done
|
Lemon curdAnvänd färdig lemon curd, eller gör egen. (Sök efter lemoncurd i sökfältet.) |
6
Done
|
MarängLägg äggvita i en bunke. Vispa med elvisp eller maskin tills det blir ett fast skum. |
7
Done
|
Bre på marängen över pajen och bränn av med brännare eller snabbt i ugnen på grill. |