Ingredients
-
75 gram smör
-
2 dl strösocker
-
2 st ägg
-
3 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1,5 tsk bakpulver
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 dl mjölk
-
1 st citron (skal)
-
1 krm bittermandelarom
-
1 dl vispgrädde
-
100 gram mörk choklad
-
1,5 dl florsocker
-
1 msk citronsaft
-
2 msk vispgrädde
Directions
Nu till halloween är det roligt att få baka något lite extra rysligt med barnen. Den här kakan som på ett superenkelt sätt får ett spindelnätsmönster blir både snygg och lite läskig.
Man kan såklart göra en helt vanlig sockerkaka men jag tyckte att man kunde göra det lite mer spännande med citron och bittermandel. Mums!
Steps
1
Done
|
KakanSätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Smält smöret. Pensla en kakform med lite av det smälta smöret, "bröa" med lite glutenfri mjölmix. |
3
Done
|
Vispa ägg, socker och citronskal riktigt fluffigt. |
4
Done
|
Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. |
5
Done
|
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. |
6
Done
|
Häll i smörblandningen i smeten. Tillsätt bittermandelarom. Rör om. |
7
Done
|
Häll i formen. |
8
Done
|
Vänd över kakan på ett fat, så att kakans platta botten kommer uppåt. |
9
Done
|
ChokladglasyrHacka chokladen. Värm upp grädden tills den precis börjar koka i en liten kastrull. |
10
Done
|
Vit glasyrHäll florsocker i en bunke. Häll i citronsaft och grädde, rör tills det blir en ganska tjock men ändå rinnande glasyr. |
11
Done
|
DekoreraHäll chokladglasyren över kakan, bred ut. Låt stå i kylen i cirka 15 min och stelna till lite. |
12
Done
|
Häll den vita glasyren i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet så att du kan spritsa. |