Ingredients
-
250 gram färdiga glutenfria pepparkakor
-
125 gram smör
-
1 tsk mald kanel
-
400 gram 70% mörk choklad
-
4 dl vispgrädde
-
3 msk smör
-
100 gram valnötter
-
0,5 dl strösocker
-
0,25 dl vatten
-
En nypa salt
Directions
Den här pajen är en riktig lyxig dröm! Len krämig pepparkakssmakande tryffelkräm med pepparkaksbotten, sötsalta knapriga nötter och en klick vispad grädde vid sidan om.
Den bakas inte i ugnen, men kräver lite tid i kylen. Men den tiden är den väl värd!
Pajen är mäktig och räcker till många härliga bitar.
Steps
1
Done
|
PajbottenKrossa pepparkakorna genom att lägga dem i en påse och kavla på den, eller köra kakorna i en mixer. |
2
Done
|
Smält smöret. |
3
Done
|
Blanda de krossade pepparkakorna, smör och kanel. |
4
Done
|
TryffelHacka chokladen. |
5
Done
|
Koka upp grädde i en kastrull. Dra av från värmen. |
6
Done
|
Lägg i den hackade chokladen och klicka ner smöret. Rör tills allt har smält och det är en glansig smet. Låt svalna lite i rumstemperatur. |
7
Done
|
Sötsalta valnötterRosta valnötterna i en torr panna. Lägg åt sidan. |
8
Done
|
Lägg strösocker och vatten i en stekpanna. Koka upp till en karamell, rör inte med sked men vicka lite på stekpannan så att allt smälter jämt. |
9
Done
|
Häll ut på bakplåtspapper, låt svalna och hacka sedan grovt. |
10
Done
|
ServeringStrö vid servering de karamelliserade valnötterna över pajen, servera med vispad grädde. |