• Home
  • Mat
  • Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

0 0
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

125 gram smör
1,5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 dl grov glutenfri mjölmix
2 msk kallt vatten
200 gram cheddarost
3 dl mjölk eller grädde
4 st ägg
salt och peppar
250 gram körsbörstomater

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En krämig härlig ostpaj, som blir både finare och godare med körsbärstomater. Pajskalet blir alltid bra, knaprigt och smarrigt. Det går dessutom utmärkt att äta den här pajen både varm, ljummen och kall. Perfekt för picknick eller buffébordet.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Klar

Blanda samman mjölmixerna, smör och vatten i matberedare eller för hand. Sluta direkt när degen "gått ihop".

3
Klar

Tryck ut degen i pajform (cirka 26 cm i diameter), eller kavla ut på mjölat bakbord och flytta sedan över till pajformen. Om du kavlar kan du behöva dela upp degen i mindre bitar vid förflyttningen.

4
Klar

Grädda i mitten av ugnen i 10 min.

5
Klar

Blanda ägg, mjölk/grädde, salt och peppar.

6
Klar

Riv osten.

7
Klar

Skölj och halvera körsbörstomaterna.

8
Klar

Strö ut osten i pajformen, häll över äggblandningen och fördela körsbärstomaterna över pajen med snittytan uppåt.

9
Klar

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 min. Pajen är färdig när äggstanningen har "stannat".

anni

Glutenfri citron- och marängpaj
föregående
Glutenfri citron- och marängpaj
Hemmagjord citronglass
nästa
Hemmagjord citronglass
Glutenfri citron- och marängpaj
föregående
Glutenfri citron- och marängpaj
Hemmagjord citronglass
nästa
Hemmagjord citronglass

Skriv Kommentar