• Home
  • Mat
  • Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

0 0
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram smör
1,5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 dl grov glutenfri mjölmix
2 msk kallt vatten
200 gram cheddarost
3 dl mjölk eller grädde
4 st ägg
salt och peppar
250 gram körsbörstomater

Ingredients

Directions

Share

En krämig härlig ostpaj, som blir både finare och godare med körsbärstomater. Pajskalet blir alltid bra, knaprigt och smarrigt. Det går dessutom utmärkt att äta den här pajen både varm, ljummen och kall. Perfekt för picknick eller buffébordet.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Done

Blanda samman mjölmixerna, smör och vatten i matberedare eller för hand. Sluta direkt när degen "gått ihop".

3
Done

Tryck ut degen i pajform (cirka 26 cm i diameter), eller kavla ut på mjölat bakbord och flytta sedan över till pajformen. Om du kavlar kan du behöva dela upp degen i mindre bitar vid förflyttningen.

4
Done

Grädda i mitten av ugnen i 10 min.

5
Done

Blanda ägg, mjölk/grädde, salt och peppar.

6
Done

Riv osten.

7
Done

Skölj och halvera körsbörstomaterna.

8
Done

Strö ut osten i pajformen, häll över äggblandningen och fördela körsbärstomaterna över pajen med snittytan uppåt.

9
Done

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 min. Pajen är färdig när äggstanningen har "stannat".

anni

Glutenfri citron- och marängpaj
previous
Glutenfri citron- och marängpaj
Hemmagjord citronglass
next
Hemgjord citronglass
Glutenfri citron- och marängpaj
previous
Glutenfri citron- och marängpaj
Hemmagjord citronglass
next
Hemgjord citronglass

Add Your Comment