Ingredients
-
125 gram smör
-
1,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 dl grov glutenfri mjölmix
-
2 msk kallt vatten
-
200 gram cheddarost
-
3 dl mjölk eller grädde
-
4 st ägg
-
salt och peppar
-
250 gram körsbörstomater
Directions
En krämig härlig ostpaj, som blir både finare och godare med körsbärstomater. Pajskalet blir alltid bra, knaprigt och smarrigt. Det går dessutom utmärkt att äta den här pajen både varm, ljummen och kall. Perfekt för picknick eller buffébordet.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
Blanda samman mjölmixerna, smör och vatten i matberedare eller för hand. Sluta direkt när degen "gått ihop". |
3
Done
|
Tryck ut degen i pajform (cirka 26 cm i diameter), eller kavla ut på mjölat bakbord och flytta sedan över till pajformen. Om du kavlar kan du behöva dela upp degen i mindre bitar vid förflyttningen. |
4
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i 10 min. |
5
Done
|
Blanda ägg, mjölk/grädde, salt och peppar. |
6
Done
|
Riv osten. |
7
Done
|
Skölj och halvera körsbörstomaterna. |
8
Done
|
Strö ut osten i pajformen, häll över äggblandningen och fördela körsbärstomaterna över pajen med snittytan uppåt. |
9
Done
|
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 min. Pajen är färdig när äggstanningen har "stannat". |