Ingredients
-
200 gram kylskåpskallt smör/margarin
-
1/2 dl strösocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 dl (rena) havregryn
-
500 gram blåbär
-
2 msk ljus glutenfri mjölmix
-
cirka 1 dl strösocker
Directions
Har ni varit ute i skogen och plockat några blåbär i år? Om ni inte har det så skynda ut och plocka de sista bären för den här sommaren, så ni kan göra den här fantastiska blåbärspajen.
Bär från frysen går såklart också bra.
Allra godast är pajen serverad med vaniljsås, men grädde eller vaniljglass är inte heller helt fel!
Steps
1
Done
|
Dela det kylskåpskalla margarinet/smöret i mindre bitar. Lägg i en hushållsassistent. |
2
Done
|
Tillsätt övriga torra ingredienser och mixa precis tills det går samman och ser ut som fuktig sand. |
3
Done
|
Spara cirka 1/3 av degen och tryck ut resten i en pajform. |
4
Done
|
Häll under tiden blåbären i en plastpåse, häll i 2 msk ljus glutenfri mjölmix och skaka om. Häll i blåbären i pajskalet. |
5
Done
|
Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter. |
14 Kommentarer Dölj Kommentarer
Provade blåbärspajen idag och den blev jättegod. tack för receptet.
Jättegod, har gjort den flere gånger.
Vad kul att höra, tack! /Anni
Precis mumsat i mig en bit paj. Galet god. Snabb & lätt att göra.
[…] I’m gluten-free my husband had to look up a GF recipe and we now use this recipe from Annis Glutenfria. But for those of you that don’t understand Swedish, here’s a translation! Try […]
Provade detta recept för min bror har keliaki. Jag tyckte den var supergod och saftig, så nu bakar jag alltid blåbärspaj med detta recept med glutenfritt mjöl trots att jag inte har keliaki.
Oj, det var roligt att höra! Kul att du gillar receptet! /Anni
Jättegott, tusen tack för receptet!! 🙂
Tack snälla du!
hej jag har kjälliakey. Jag tyckte den var supergod och saftig med glutenfritt mjöl trots att jag inte har keliaki.
Vad roligt! /Anni
När man har hällt blåbären i en plastpåse så står det att man ska tillsätta 1 msk glutenfri mjöl blandning, men i receptet så står det 2 msk, vilket mått är det som gäller ?
Hej Magdalena! Vad bra att du uppmärksammade det! Tror att det går fint både med 1 eller 2 msk, men 2 msk skulle det vara i receptet. Lycka till!
Kan man utesluta havregryn? Jag får testa. Vilken diameter ca är formen?