Glutenfri blåbärspaj

2 1
Glutenfri blåbärspaj

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

200 gram kylskåpskallt smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl (rena) havregryn
500 gram blåbär
2 msk ljus glutenfri mjölmix
cirka 1 dl strösocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Har ni varit ute i skogen och plockat några blåbär i år? Om ni inte har det så skynda ut och plocka de sista bären för den här sommaren, så ni kan göra den här fantastiska blåbärspajen.
Bär från frysen går såklart också bra.
Allra godast är pajen serverad med vaniljsås, men grädde eller vaniljglass är inte heller helt fel!

Steg

1
Klar

Dela det kylskåpskalla margarinet/smöret i mindre bitar. Lägg i en hushållsassistent.

2
Klar

Tillsätt övriga torra ingredienser och mixa precis tills det går samman och ser ut som fuktig sand.
Eller nyp ihop degen snabbt med händerna.

3
Klar

Spara cirka 1/3 av degen och tryck ut resten i en pajform.
Grädda pajskalet i 200 grader i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna av några minuter.

4
Klar

Häll under tiden blåbären i en plastpåse, häll i 2 msk ljus glutenfri mjölmix och skaka om. Häll i blåbären i pajskalet.
Strö strösocker över blåbären och smula sedan över resten av pajdegen.

5
Klar

Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

anni

Glutenfria kanelbullar
föregående
Glutenfria kanelbullar med kesella
Glutenfria citron- och vallmomuffins
nästa
Glutenfria citron- och vallmomuffins
Glutenfria kanelbullar
föregående
Glutenfria kanelbullar med kesella
Glutenfria citron- och vallmomuffins
nästa
Glutenfria citron- och vallmomuffins

13 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Provade detta recept för min bror har keliaki. Jag tyckte den var supergod och saftig, så nu bakar jag alltid blåbärspaj med detta recept med glutenfritt mjöl trots att jag inte har keliaki.

hej jag har kjälliakey. Jag tyckte den var supergod och saftig med glutenfritt mjöl trots att jag inte har keliaki.

När man har hällt blåbären i en plastpåse så står det att man ska tillsätta 1 msk glutenfri mjöl blandning, men i receptet så står det 2 msk, vilket mått är det som gäller ?

Hej Magdalena! Vad bra att du uppmärksammade det! Tror att det går fint både med 1 eller 2 msk, men 2 msk skulle det vara i receptet. Lycka till!

Skriv Kommentar