Ingredients
-
75 gram smör
-
0,5 dl mjölk
-
2 dl strösocker
-
2 ägg
-
1 krm vaniljpulver
-
3 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 tsk bakpulver
-
0,5 tsk bikarbonat
-
0,5 tsk kardemumma
-
1 tsk mald kanel
-
2 mogna bananer
-
2,5 dl grädde
-
0,5 dl ljus sirap
-
0,5 dl strösocker
-
2 nypor (efter smak) flingsalt
-
1 msk smör
-
1 dl hackade valnötter
Directions
Den perfekta kakan när man har ett par bananer som börjar bli övermogna.
Med en salt kolasås och valnötter ovanpå känns den superlyxig. Mums!
Steps
1
Done
|
BanankakaSätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Smält smör/margarin. Blanda i mjölken och låt svalna. |
3
Done
|
Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. |
4
Done
|
Mosa bananerna. |
5
Done
|
Blanda samman mjölmix, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och kanel. |
6
Done
|
Blanda ner mjölblandningen, de mosade bananerna och mjölkblandningen i äggmixen. Rör till en slät smet. |
7
Done
|
Häll i en smord ugnsform. |
8
Done
|
KolasåsKoka upp grädde, sirap och strösocker i en gryta. Låt koka i 10-15 min, tills de den får en gyllene färg. |
9
Done
|
GarneringHacka valnötter. |
10
Done
|
Häll kolasåsen på den avsvalnade kakan, strö nötterna ovanpå. |
4 Comments Hide Comments
Underbart god saltet gifter sig med kolasåsen 😋
Vad roligt att höra! /Anni
Supergod! Jag hade en burk dulc de leche hemma jag smetade på nån dl av. Och hackade även vit choklad och tranbär och lite salta jordnötter tillsammans med valnötterna. Gifte sig fint med banansmaken och kryddorna.
Det där lät som en riktigt god variant! Mmmmm. /Anni