Glutenfri banankaka med salt kolasås och valnötter

0 0
Glutenfri banankaka med salt kolasås och valnötter

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

75 gram smör
0,5 dl mjölk
2 dl strösocker
2 ägg
1 krm vaniljpulver
3 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kardemumma
1 tsk mald kanel
2 mogna bananer
2,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
2 nypor (efter smak) flingsalt
1 msk smör
1 dl hackade valnötter

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Den perfekta kakan när man har ett par bananer som börjar bli övermogna. Med en salt kolasås och valnötter ovanpå känns den superlyxig. Mums!

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Smält smör/margarin. Blanda i mjölken och låt svalna.

3
Klar

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.

4
Klar

Mosa bananerna.

5
Klar

Blanda samman mjölmix, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och kanel.

6
Klar

Blanda ner mjölblandningen, de mosade bananerna och mjölkblandningen i äggmixen. Rör till en slät smet.

7
Klar

Häll i en smord ugnsform.
Grädda i nedre degen av ugnen i cirka 60 min.

8
Klar

Kolasås: Koka upp grädde, sirap och strösocker i en gryta. Låt koka i 10-15 min, tills de den får en gyllene färg.
Dra av från plattan, rör ser smöret och smaka av med flingsalt.

9
Klar

Hacka valnötter.

10
Klar

Häll kolasåsen på den avsvalnade kakan, strö nötterna ovanpå.

anni

Glutenfria plättar
föregående
Glutenfria plättar
Pavlova med lime, jordgubbar och mynta
nästa
Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.
Glutenfria plättar
föregående
Glutenfria plättar
Pavlova med lime, jordgubbar och mynta
nästa
Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.

Skriv Kommentar