Glutenfri banankaka med salt kolasås och valnötter

1 0
Glutenfri banankaka med salt kolasås och valnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

75 gram smör
0,5 dl mjölk
2 dl strösocker
2 ägg
1 krm vaniljpulver
3 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kardemumma
1 tsk mald kanel
2 mogna bananer
2,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
2 nypor (efter smak) flingsalt
1 msk smör
1 dl hackade valnötter

Ingredients

Directions

Share

Den perfekta kakan när man har ett par bananer som börjar bli övermogna.
Med en salt kolasås och valnötter ovanpå känns den superlyxig. Mums!

Steps

1
Done

Banankaka

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Smält smör/margarin. Blanda i mjölken och låt svalna.

3
Done

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.

4
Done

Mosa bananerna.

5
Done

Blanda samman mjölmix, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och kanel.

6
Done

Blanda ner mjölblandningen, de mosade bananerna och mjölkblandningen i äggmixen. Rör till en slät smet.

7
Done

Häll i en smord ugnsform.
Grädda i nedre degen av ugnen i cirka 60 min.

8
Done

Kolasås

Koka upp grädde, sirap och strösocker i en gryta. Låt koka i 10-15 min, tills de den får en gyllene färg.
Dra av från plattan, rör ser smöret och smaka av med flingsalt.

9
Done

Garnering

Hacka valnötter.

10
Done

Häll kolasåsen på den avsvalnade kakan, strö nötterna ovanpå.

anni

previous
Glutenfritt hamburgerbröd
Pavlova med lime, jordgubbar och mynta
next
Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.
previous
Glutenfritt hamburgerbröd
Pavlova med lime, jordgubbar och mynta
next
Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.

4 Comments Hide Comments

Supergod! Jag hade en burk dulc de leche hemma jag smetade på nån dl av. Och hackade även vit choklad och tranbär och lite salta jordnötter tillsammans med valnötterna. Gifte sig fint med banansmaken och kryddorna.

Add Your Comment