Ingredients
-
En rulle färdig glutenfri smördeg, tinad
-
ca 2 dl blåbär
-
knappt 0,5 dl strösocker
-
1 ägg
Directions
Här kommer ett snabbt och gott sätt att göra blåbärspaj.
Det går supersmidigt och blir härligt frasigt med färdig glutenfri smördeg.
Det funkar fint både med färska eller frysta bär.
Steps
1
Done
|
Tina degen så att den går att rulla ut. Sätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
Kavla degen lite lätt, bara så att den blir lite större. |
3
Done
|
Strö blåbären på en halvan av degen och strö på lite drygt halva sockermängden. Vik över den andra deghalvan och tryck ihop kanterna. Du ska nu ha en rektangulär paj. |
4
Done
|
Pensla pajen med uppvispat ägg och strö över resten av sockret. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Låter underbart!
Jag har också hittat smördegen och köpt med mig en paket. Men min hamnade i frysen :/ Men NU vet jag vad jag ska göra med den 🙂
Hoppas att det blev ett lyckat bak! /Anni
Precis hittat hit och vart så glad och tacksam på en gång när jag kom in på din sida! Äntligen någon som skriver om glutenfria recept..
Välkommen! 🙂