Glutenfri blåbärspaj med smördeg

0 0
Glutenfri blåbärspaj med smördeg

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
En rulle färdig glutenfri smördeg, tinad
ca 2 dl blåbär
knappt 0,5 dl strösocker
1 ägg

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här kommer ett snabbt och gott sätt att göra blåbärspaj.
Det går supersmidigt och blir härligt frasigt med färdig glutenfri smördeg.
Det funkar fint både med färska eller frysta bär.

Steg

1
Klar

Tina degen så att den går att rulla ut. Sätt ugnen på 200 grader.

2
Klar

Kavla degen lite lätt, bara så att den blir lite större.

3
Klar

Strö blåbären på en halvan av degen och strö på lite drygt halva sockermängden. Vik över den andra deghalvan och tryck ihop kanterna. Du ska nu ha en rektangulär paj.

4
Klar

Pensla pajen med uppvispat ägg och strö över resten av sockret.
Skär några snitt i "locket" med en vass kniv.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Servera med en skopa vaniljglass.

anni

föregående
Smarrig glutenfri kladdkaka
Glutenfri äppelkaka med kardemumma
nästa
Glutenfri äppelkaka med kardemumma
föregående
Smarrig glutenfri kladdkaka
Glutenfri äppelkaka med kardemumma
nästa
Glutenfri äppelkaka med kardemumma

4 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Låter underbart!
Jag har också hittat smördegen och köpt med mig en paket. Men min hamnade i frysen :/ Men NU vet jag vad jag ska göra med den 🙂

Precis hittat hit och vart så glad och tacksam på en gång när jag kom in på din sida! Äntligen någon som skriver om glutenfria recept..

Skriv Kommentar