• Home
  • Paj
  • Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

0 0
Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

ca 6 stycken äpplen
1 msk smör/margarin
2 dl varm-kall (ett äppelvin som finns på systembolaget)
1 tsk kanel
0,5 dl socker
75 gram margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl ljus glutenfri mjölmix

Ingredienser

Instruktioner

Dela

För några månader sedan smakade jag för första gången Varm & Kall, ett äppelvin från Kivik. Jag älskade det(!) och har enda sedan dess gått och klurat på att göra en glutenfri äppelpaj och först koka äpplena i vinet. Så nu har jag gjort det. Som en äppelpaj marinerad i äppelpaj!

Steg

1
Klar

Skala och dela äpplena i så små bitar som du vill ha. Stek i lite smör och häll sedan över Varm-Kall, socker och kanel. Blanda och låt koka tills allt mjukar ordentligt.

2
Klar

Nyp under tiden ihop alla ingredienserna till smulpajen i en bunke. Kör med fingrarna, det går snabbt!

3
Klar

Häll över "äppelmoset" i en form och smula pajdegen över.
Grädda härligheten i 225 grader i ca 30 min.
Servera med löst vispad grädde eller vaniljsås och drick gärna lite Varm-Kall till!

anni

Glutenfria chokladsnittar
föregående
Glutenfria chokladsnittar
nästa
Länkkärlek 2- bakbloggar
Glutenfria chokladsnittar
föregående
Glutenfria chokladsnittar
nästa
Länkkärlek 2- bakbloggar

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar