Ingredients
-
ca 6 stycken äpplen
-
1 msk smör/margarin
-
2 dl varm-kall (ett äppelvin som finns på systembolaget)
-
1 tsk kanel
-
0,5 dl socker
-
-
75 gram smör/margarin
-
1 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
-
ca 5 dl ljus glutenfri mjölmix
Directions
För några månader sedan smakade jag för första gången Varm & Kall, ett äppelvin från Kivik. Jag älskade det och har enda sedan dess gått och klurat på att göra en glutenfri äppelpaj när man först kokar äpplena i vinet. Så nu har jag gjort det. Som en äppelpaj marinerad i äppelpaj!
Steps
1
Done
|
Skala och dela äpplena i så små bitar som du vill ha. Stek i lite smör och häll sedan över Varm-Kall, socker och kanel. Blanda och låt koka tills allt mjukar ordentligt. |
2
Done
|
Nyp under tiden ihop smör, socker, vaniljsocker och glutenfri mjölmix till pajdegen i en bunke. |
3
Done
|
Häll över "äppelmoset" i en form och smula pajdegen över. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Vad betyder varmkall??
Det är ett äppelvin, finns att köpa på systemet.
Den var gudomligt god !
Älskar äppelpaj! Äpplen med mer äpplen är aldrig fel. 🙂 /Anni