• Home
  • Paj
  • Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

0 0
Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

ca 6 stycken äpplen
1 msk smör/margarin
2 dl varm-kall (ett äppelvin som finns på systembolaget)
1 tsk kanel
0,5 dl socker
75 gram smör/margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl ljus glutenfri mjölmix

Ingredienser

Instruktioner

Dela

För några månader sedan smakade jag för första gången Varm & Kall, ett äppelvin från Kivik. Jag älskade det och har enda sedan dess gått och klurat på att göra en glutenfri äppelpaj när man först kokar äpplena i vinet. Så nu har jag gjort det. Som en äppelpaj marinerad i äppelpaj!

Steg

1
Klar

Skala och dela äpplena i så små bitar som du vill ha. Stek i lite smör och häll sedan över Varm-Kall, socker och kanel. Blanda och låt koka tills allt mjukar ordentligt.

2
Klar

Nyp under tiden ihop smör, socker, vaniljsocker och glutenfri mjölmix till pajdegen i en bunke.

3
Klar

Häll över "äppelmoset" i en form och smula pajdegen över.
Grädda härligheten i 225 grader i ca 30 min.
Servera med löst vispad grädde eller vaniljsås och drick gärna lite Varm-Kall till!

anni

Glutenfria chokladsnittar
föregående
Glutenfria chokladsnittar
Älgskavgryta med lingon och äpple
nästa
Älgskavgryta med lingon och äpple
Glutenfria chokladsnittar
föregående
Glutenfria chokladsnittar
Älgskavgryta med lingon och äpple
nästa
Älgskavgryta med lingon och äpple

4 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar