Glutenfri äppelkaka med kardemumma

1 2
Glutenfri äppelkaka med kardemumma

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

125 gram smör/margarin
1,5 dl + 2 msk socker
2 ägg
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
0,5-1 tsk kardemumma
2 msk mjölk
3 äpplen

Ingredients

Directions

Dela

En härlig glutenfri äppelkaka med klassiska smaker av äpple och kardemumma. Passar fint till adventsfikat.  Servera med pösigt vispad grädde, det är det enda rätta.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader, gäller både varmluft och "vanlig".

2
Done

Smält margarinet, låt det svalna en stund och rör det sedan ner sockret. Blanda i äggen.

3
Done

Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner detta i smeten.

4
Done

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form (cirka 24 cm i diameter).

5
Done

Skiva äpplena i riktigt tunna skivor och stick ner tätt i smeten. Strö över ett par matskedar strösocker och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.

anni

previous
Glutenfri blåbärspaj med smördeg
next
Fiskburgare (glutenfria)
previous
Glutenfri blåbärspaj med smördeg
next
Fiskburgare (glutenfria)

10 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej!
Precis den dagen som jag letade recept till en kaka att bjuda på på jobbet la du upp detta recept. Jag valde det så fort jag såg det. Din kaka är så snygg att man inte kan låta bli att fastna för den.
Jag bakade kakan dagen efter och bjöd på den dagen efter bakdagen. SÅ FANTASTISKT GOD!! Tack för att du delade med dig av det här receptet.

Så otroligt god och saftig äppelkaka! Jag rev ner ett mindre äpple på stora rivjärnet i smeten och det gav mer äpple smak. Skall pröva att riva lite ingefära i också nästa gång. Tack för inspirationen!

Går det att byta ut mjölken not vatten? Skall baka mjölkfritt och har inte köpt något mjölkfritt alternativ

Skriv Kommentar