Ingredients
-
125 gram smör/margarin
-
1,5 dl + 2 msk socker
-
2 ägg
-
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,5 tsk bakpulver
-
0,5-1 tsk kardemumma
-
2 msk mjölk
-
3 äpplen
Directions
En härlig glutenfri äppelkaka med klassiska smaker av äpple och kardemumma. Passar fint till adventsfikat. Servera med pösigt vispad grädde, det är det enda rätta.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader, gäller både varmluft och "vanlig". |
2
Done
|
Smält margarinet, låt det svalna en stund och rör det sedan ner sockret. Blanda i äggen. |
3
Done
|
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner detta i smeten. |
4
Done
|
Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. |
5
Done
|
Skiva äpplena i riktigt tunna skivor och stick ner tätt i smeten. Strö över ett par matskedar strösocker och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. |
3 Kommentarer Dölj Kommentarer
Måste bara skriva, att den är sjukligt fin! Superfint mönster med äpplena! Okej, nu har jag sagt det! Kram <3
Hej!
Precis den dagen som jag letade recept till en kaka att bjuda på på jobbet la du upp detta recept. Jag valde det så fort jag såg det. Din kaka är så snygg att man inte kan låta bli att fastna för den.
Jag bakade kakan dagen efter och bjöd på den dagen efter bakdagen. SÅ FANTASTISKT GOD!! Tack för att du delade med dig av det här receptet.
Hej !
Detta var en fantastisk god äppelkaka.
Tack för detta recept…..;))