Glutenfri äppelkaka med kanel

0 0
Glutenfri äppelkaka med kanel

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
3 dl ljus glutenfri mjölmix
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
En nypa salt
2,5 dl mjölk
1 dl neutral rapsolja
3 st äpplen
kanel
pärlsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Härligt kryddig och saftig kaka med äpplen, kanel och pärlsocker.
Dessutom utan ägg och superenkel att svänga ihop.

Perfekt till en mysig höstfika med en klick grädde vid sidan av.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Blanda alla torra ingredienser.

3
Klar

Blanda ner olja och mjölk.

4
Klar

Skala och dela äpplena i centimeterstora bitar. Blanda ner i smeten.

5
Klar

Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter.
Dofta över lite kanel och strö över pärlsocker.

6
Klar

Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska vara torr när du känner efter med sticka.

7
Klar

Låt svalna. Servera med vispad grädde.

anni

Glutenfri rulltårta med nutella
föregående
Glutenfri rulltårta med nutella
Glutenfria spökcupcakes till Halloween
nästa
Glutenfria spökcupcakes till Halloween
Glutenfri rulltårta med nutella
föregående
Glutenfri rulltårta med nutella
Glutenfria spökcupcakes till Halloween
nästa
Glutenfria spökcupcakes till Halloween

4 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Den blev fantastisk! Lade äpplen i bitar ovanpå och kanel o pärlsocker, inte kanel i kakan. Hade havremjölk i pga allergi, gick kanon! Mycket bra o enkelt recept!

Skriv Kommentar