Glutenfri äppelkaka med kanel

0 0
Glutenfri äppelkaka med kanel

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
3 dl ljus glutenfri mjölmix
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
En nypa salt
2,5 dl mjölk
1 dl neutral rapsolja
3 st äpplen
kanel
pärlsocker

Ingredients

Directions

Dela

Härligt kryddig och saftig kaka med äpplen, kanel och pärlsocker.
Dessutom utan ägg och superenkel att svänga ihop.

Perfekt till en mysig höstfika med en klick grädde vid sidan av.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Blanda alla torra ingredienser.

3
Done

Blanda ner olja och mjölk.

4
Done

Skala och dela äpplena i centimeterstora bitar. Blanda ner i smeten.

5
Done

Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter.
Dofta över lite kanel och strö över pärlsocker.

6
Done

Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska vara torr när du känner efter med sticka.

7
Done

Låt svalna. Servera med vispad grädde.

anni

Glutenfri rulltårta med nutella
previous
Glutenfri rulltårta med nutella
Glutenfria spökcupcakes till Halloween
next
Glutenfria spökcupcakes till Halloween
Glutenfri rulltårta med nutella
previous
Glutenfri rulltårta med nutella
Glutenfria spökcupcakes till Halloween
next
Glutenfria spökcupcakes till Halloween

4 Kommentarer Dölj Kommentarer

Den blev fantastisk! Lade äpplen i bitar ovanpå och kanel o pärlsocker, inte kanel i kakan. Hade havremjölk i pga allergi, gick kanon! Mycket bra o enkelt recept!

Skriv Kommentar