Ingredients
-
3 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1,5 dl strösocker
-
2 tsk bakpulver
-
2 tsk kanel
-
En nypa salt
-
2,5 dl mjölk
-
1 dl neutral rapsolja
-
3 st äpplen
-
kanel
-
pärlsocker
Directions
Härligt kryddig och saftig kaka med äpplen, kanel och pärlsocker.
Dessutom utan ägg och superenkel att svänga ihop.Perfekt till en mysig höstfika med en klick grädde vid sidan av.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Blanda alla torra ingredienser. |
3
Done
|
Blanda ner olja och mjölk. |
4
Done
|
Skala och dela äpplena i centimeterstora bitar. Blanda ner i smeten. |
5
Done
|
Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter. |
6
Done
|
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska vara torr när du känner efter med sticka. |
7
Done
|
Låt svalna. Servera med vispad grädde. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Är det 3 deciliter av den 3 ljusa mjölmixen du menar?
Ja precis! Lycka till med baket!
Den blev fantastisk! Lade äpplen i bitar ovanpå och kanel o pärlsocker, inte kanel i kakan. Hade havremjölk i pga allergi, gick kanon! Mycket bra o enkelt recept!
Härligt att det blev bra även med havremjölk! Då blir ju kakan vegansk dessutom, och passar ännu fler. /Anni