Budapestrulle med mandel och halloncurd

0 0
Budapestrulle med mandel och halloncurd

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
60 gram (1,5 dl) mald mandel
2 dl (1+1) strösocker
1 dl ljus glutenfri mjölmix/maizena
4 st (125 gram) äggvitor
2 dl vispgrädde
2 dl halloncurd
florsocker
25 gram smält mörk choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ett klassiskt glutenfritt bakverk med en twist, här med mandel och halloncurd.
Curden kan även bytas ut till färdig lemoncurd, eller varför inte ta en härlig hallonsylt? Smarrigt värre!

Recept på halloncurd hittar ni här.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Mal mandeln, eller använd mandelmjöl. Blanda med ljus glutenfri mjölmix/maizena och 1 dl strösocker.

3
Klar

Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sedan resterande 1 dl strösocker skedvis under vispning tills du får en bland och fin maräng.

4
Klar

Vänd ner mandelblandningen i marängen.

5
Klar

Spritsa ut långa strängar tätt på längden, från kortsida till kortsida. Det går bra att bre ut smeten också, men den blir lättare att rulla såhär. Det blir cirka 15 strängar.

6
Klar

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min.

7
Klar

Låt svalna, vänd kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper och ta bort bakplåtspapperet kakan gräddades på.

8
Klar

Vispa grädden.

9
Klar

Bred ut grädde och klicka därefter ut curden och sprid ut över grädden.

10
Klar

Rulla ihop från långsidan, ta hjälp av bakplåtspappret. Lägg rullen med skarven neråt.

11
Klar

Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad.

anni

Hemmagjord citronglass
föregående
Hemgjord citronglass
Lingonsmoothie
nästa
Lingonsmoothie
Hemmagjord citronglass
föregående
Hemgjord citronglass
Lingonsmoothie
nästa
Lingonsmoothie

Skriv Kommentar