Budapestrulle med mandel och halloncurd

0 0
Budapestrulle med mandel och halloncurd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
60 gram (1,5 dl) mald mandel
2 dl (1+1) strösocker
1 dl ljus glutenfri mjölmix/maizena
4 st (125 gram) äggvitor
2 dl vispgrädde
2 dl halloncurd
florsocker
25 gram smält mörk choklad

Ingredients

Directions

Dela

Ett klassiskt glutenfritt bakverk med en twist, här med mandel och halloncurd.
Curden kan även bytas ut till färdig lemoncurd, eller varför inte ta en härlig hallonsylt? Smarrigt värre!

Recept på halloncurd hittar ni här.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Mal mandeln, eller använd mandelmjöl. Blanda med ljus glutenfri mjölmix/maizena och 1 dl strösocker.

3
Done

Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sedan resterande 1 dl strösocker skedvis under vispning tills du får en bland och fin maräng.

4
Done

Vänd ner mandelblandningen i marängen.

5
Done

Spritsa ut långa strängar tätt på längden, från kortsida till kortsida. Det går bra att bre ut smeten också, men den blir lättare att rulla såhär. Det blir cirka 15 strängar.

6
Done

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min.

7
Done

Låt svalna, vänd kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper och ta bort bakplåtspapperet kakan gräddades på.

8
Done

Vispa grädden.

9
Done

Bred ut grädde och klicka därefter ut curden och sprid ut över grädden.

10
Done

Rulla ihop från långsidan, ta hjälp av bakplåtspappret. Lägg rullen med skarven neråt.

11
Done

Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad.

anni

Hemmagjord citronglass
previous
Hemgjord citronglass
Lingonsmoothie
next
Lingonsmoothie
Hemmagjord citronglass
previous
Hemgjord citronglass
Lingonsmoothie
next
Lingonsmoothie

Skriv Kommentar