Ingredients
-
60 gram (1,5 dl) mald mandel
-
2 dl (1+1) strösocker
-
1 dl ljus glutenfri mjölmix/maizena
-
4 st (125 gram) äggvitor
-
2 dl vispgrädde
-
2 dl halloncurd
-
florsocker
-
25 gram smält mörk choklad
Directions
Ett klassiskt glutenfritt bakverk med en twist, här med mandel och halloncurd.
Curden kan även bytas ut till färdig lemoncurd, eller varför inte ta en härlig hallonsylt? Smarrigt värre!
Recept på halloncurd hittar ni här.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Mal mandeln, eller använd mandelmjöl. Blanda med ljus glutenfri mjölmix/maizena och 1 dl strösocker. |
3
Done
|
Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sedan resterande 1 dl strösocker skedvis under vispning tills du får en bland och fin maräng. |
4
Done
|
Vänd ner mandelblandningen i marängen. |
5
Done
|
Spritsa ut långa strängar tätt på längden, från kortsida till kortsida. Det går bra att bre ut smeten också, men den blir lättare att rulla såhär. Det blir cirka 15 strängar. |
6
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min. |
7
Done
|
Låt svalna, vänd kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper och ta bort bakplåtspapperet kakan gräddades på. |
8
Done
|
Vispa grädden. |
9
Done
|
Bred ut grädde och klicka därefter ut curden och sprid ut över grädden. |
10
Done
|
Rulla ihop från långsidan, ta hjälp av bakplåtspappret. Lägg rullen med skarven neråt. |
11
Done
|
Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad. |