Brända mandlar

0 0
Brända mandlar

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

200 gram sötmandel
strösocker
vatten

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En riktig klassiker på marknader, och ger en härlig julkänsla.
Det är inte så svårt som man tror, tvärtom. Våga göra egna brända mandlar!

Steg

1
Klar

Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna så att de får lite färg.

2
Klar

Blanda 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka tills sockerlagen börjar karamelliseras och få en ljusbrun färg.

3
Klar

Sänk värmen till medelvärme och häll på 0,5 dl vatten igen, rör runt!
Häll i dina rostade mandlar, och rör nu konstant till sockret börjar vitna.

4
Klar

Häll mandelblandningen på bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Låt svalna.

anni

föregående
Glutenfria vegansk mandelbollar med kardemumma
nästa
Pumpasoppa med ajvar och fetaost
föregående
Glutenfria vegansk mandelbollar med kardemumma
nästa
Pumpasoppa med ajvar och fetaost

Skriv Kommentar