Brända mandlar

0 0
Brända mandlar

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

200 gram sötmandel
strösocker
vatten

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En riktig klassiker på marknader, och ger illafall mig en härlig julkänsla. Det är inte så svårt som man tror, tvärtom. Våga göra egna!

Steg

1
Klar

Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna. Så att de precis får lite färg och knäpper lite.

2
Klar

Blanda 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka tills sockerlagen börjar karamelliseras och få en ljusbrun färg.

3
Klar

Sänk värmen till medelvärme och häll på 0,5 dl vatten igen, rör runt!
Häll i dina rostade mandlar, och rör nu konstant till sockret börjar vitna.

4
Klar

Häll mandelblandningen på bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Låt svalna.
Ät och njut!

anni

föregående
Glutenfria vegansk mandelbollar med kardemumma
nästa
Pumpasoppa med ajvar och fetaost
föregående
Glutenfria vegansk mandelbollar med kardemumma
nästa
Pumpasoppa med ajvar och fetaost

Skriv Kommentar