Ingredients
-
1 gul lök
-
1/4 vitkålshuvud
-
2 vitlöksklyftor
-
2-3 rödbetor
-
2 palsternackor
-
4-5 potatisar
-
3 morötter
-
1 tärning grönsaksbuljong
-
1,5 dl vatten
-
2 dl grädde
-
salt och peppar
Directions
Det här är något av en standardsoppa hemma hos mig. Proportionerna och vilka grönsaker som är med varierar från gång till gång, det här var vad jag hade hemma den här gången.
Alltid lika milt och värmande gott, en favorit helt enkelt.
Steps
1
Done
|
Skala löken och klyfta. Dela vitkålshuvudet i lite mindre bitar. Fräs snabbt i lite olja eller smör. |
2
Done
|
Skala och dela under tiden palsternackorna, morötterna, potatisen och rödbetorna. Pressa ner vitlöken och lägg resterande rotfrukter i grytan. Häll över vattnet. (Om du vill att det ska gå snabbare kan du koka upp vattnet i förväg.) Smula i buljongtärningen och låt allt koka tills det blir mjukt, tiden beror på hur smått du hackat rotfrukterna men ca 20 min. |
3
Done
|
Mixa. Tillsätt grädde, salt och peppra. Värm på soppan igen. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Nämen! Jag som satt idag och försökte hitta ett trevligt recept med rödbetor, tackar tackar!
Så perfekt! 🙂 Hoppas att du gillar det!
Looking gooood! 🙂 Prova min kycklinggryta från bloggen – glutenfri och jag VET att du skulle gilla den 🙂 Cashewnöttsmör, mm mm!
Jag såg receptet, såg mycket fint ut! Ska bara köpa det där cashewsmöret! 🙂