Ingredients
-
1,5 dl sötmandel
-
1 ägg
-
1,25 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
-
2 tsk bakpulver
-
0,25 tsk salt
-
2 dl grov glutenfri mjölmix
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
finrivet skal från en citron
-
ev. 1 msk kakao
-
ev. 50 gram mörk choklad
Directions
Cantuccini är italienska, söta skorpor. För två år sedan ungefär hade jag en period när jag bakade glutenfria cantuccini precis hela tiden.
Jag var så nyfiken på hur de där skorporna på caféerna smakade egentligen!
Med tiden har jag börjat göra skorporna med en del grov mjölmix, jag gillar när de blir lite bitiga. Här kommer två goda varianter, citron och choklad.
Steps
1
Done
|
Skålla och skala mandeln. Hacka mandeln grovt och rosta lätt gyllenbrun i stekpanna. |
2
Done
|
Vispa ägg och socker riktigt poröst. |
3
Done
|
Blanda bakpulver, vaniljsocker, mjölmix, salt och finrivet citronskal och tillsätt i smeten tillsammans med den hackade mandeln. Rör samman till en deg. Degen ska gå att rulla men ändå vara lite lös. |
4
Done
|
Dela degen i två delar och forma till två ca längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter till gyllenbrun färg. Skär den i sneda bitar när de fortfarande är varma. Förvara i en torr, tätslutande burk. |
5
Done
|
Chokladcantuccini: Byt ut citronskalet mot en matsked kakao och 50 gram grovt hackad mörk choklad. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
[…] och bilden hittade jag här – och de verkar vara riktigt goda! Hoppas att Dottern också gillar […]
Citerar min Facebookstatus
”Åh fyfan…. 😨 Jag ångrar att jag gjorde dessa!!
Glutenfria cantuccinni med smak av clementinskal, vaniljsocker och ingefära. Grovhackad mandel i också.
Så snuskigt goda att man svävar på moln och set rosa elefanter och befinner sig typ mitt i Italiens hjärta.
Doften av Italien tar över hela huset. Fyfan så snuskigt goda cantuccinni 😍😍”
Använde färsk riven ingefära. Riktigt gott!! Tack så mycket för ett himmelskt gott recept