Annis bästa glutenfria bröd

0 0
Annis bästa glutenfria bröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

50 g jäst
75 g margarin/smör
6 dl vatten
1,5 dl helt bovete
2 msk psylliumskal
1 dl havre
1 ägg
2 msk sirap
1 tsk anis
1 tsk salt
5 dl ljus glutenfri mjölmix
7 dl grov glutenfri mjölmix

Ingredients

Directions

Share

Det här är ett av mina allra bästa bröd. Det är väldigt likt ett ”vanligt” bröd i både  konsistens och smak och passar perfekt till frukost med en stark ost och marmelad.

Steps

1
Done

Smula ner jästen i en bunke. Smält margariner/smöret och häll på vattnet så att blandningen blir fingervarm. Häll vätskan över jästen och rör till jästen löst sig. Blanda i psylliumskal, bovete, ägg och havre. Låt blandningen svälla i ca tio minuter.

2
Done

Blanda i salt, anis, sirap och både den ljusa och grova mjölblandningen. Det blir en lös deg.
Täck över med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.

3
Done

Mjöla en bänk och stjälp ut degen, knåda den snabbt med mjölade händer.
Bara så pass att du kan dega degen i två delar och forma två limpor. Täck över med bakduk och låt jäsa i ca 30 min till.

4
Done

Grädda bröden i nedre delen av en 200 grader varm ugn i ca 30 minuter.
Låt svalna, skär en skiva, bred på smör och njut!

anni

Glutenfri kladdkaka med mörk choklad
previous
Glutenfri kladdkaka med mörk choklad
Glutenfria köttbullar med smak av italien
next
Glutenfria köttbullar med smak av italien
Glutenfri kladdkaka med mörk choklad
previous
Glutenfri kladdkaka med mörk choklad
Glutenfria köttbullar med smak av italien
next
Glutenfria köttbullar med smak av italien

9 Comments Hide Comments

Sjukt bra bröd! Lite justeringar efter egen smak samt bakar som frallor istället & det blir riktigt gott!

Tackar för detta 🙂

Hej Mariange!
Jag brukar också använda finax mjölmixer, den blå ”lågprotein” som ljust och den gröna som grov.
Svårt att säga varför det inte blev bra, vad var det som inte blev som du tänkt dig? Kanske kan du prova igen? Hoppas det går bättre nästa gång, med det här eller något annat recept! /Anni

Lämna ett svar till Ida Avbryt svar