Ingredients
-
50 g jäst
-
75 g margarin/smör
-
6 dl vatten
-
1,5 dl helt bovete
-
2 msk psylliumskal
-
1 dl havre
-
1 ägg
-
2 msk sirap
-
1 tsk anis
-
1 tsk salt
-
5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
7 dl grov glutenfri mjölmix
Directions
Det här är ett av mina allra bästa bröd. Det är väldigt likt ett ”vanligt” bröd i både konsistens och smak och passar perfekt till frukost med en stark ost och marmelad.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Smält margariner/smöret och häll på vattnet så att blandningen blir fingervarm. Häll vätskan över jästen och rör till jästen löst sig. Blanda i psylliumskal, bovete, ägg och havre. Låt blandningen svälla i ca tio minuter. |
2
Done
|
Blanda i salt, anis, sirap och både den ljusa och grova mjölblandningen. Det blir en lös deg. |
3
Done
|
Mjöla en bänk och stjälp ut degen, knåda den snabbt med mjölade händer. |
4
Done
|
Grädda bröden i nedre delen av en 200 grader varm ugn i ca 30 minuter. |
9 Kommentarer Dölj Kommentarer
Sjukt bra bröd! Lite justeringar efter egen smak samt bakar som frallor istället & det blir riktigt gott!
Tackar för detta 🙂
Åh så roligt att höra! Nästa gång får jag prova att göra frallor. 🙂
[…] Och så nybakat gott bröd… Naturligtvis var det gluten- och laktosfritt! Du hittar receptet här och jag kan verkligen rekommendera det! Lättbakat och riktigt gott… (jag justerade ner […]
Vilket glutenfria mjölmix använder du? Har provat finax och det blev inte så bra!
Hej Mariange!
Jag brukar också använda finax mjölmixer, den blå ”lågprotein” som ljust och den gröna som grov.
Svårt att säga varför det inte blev bra, vad var det som inte blev som du tänkt dig? Kanske kan du prova igen? Hoppas det går bättre nästa gång, med det här eller något annat recept! /Anni
Det bröd ser ju mycket gulare och godare ut än det jag fick fram.
ditt ska det vara
Hej! Vad betyder havre, är det havregryn?
Ja precis! 🙂 /Anni