Ingredients
-
2 gul lök
-
ca 400 gram kantareller/champinjoner
-
2 paket fryst älgskav
-
5 dl vispgrädde
-
2 äpple
-
2 dl lingon
-
smör till stekning
-
salt, peppar
Directions
Det här är en av de bästa hösträtterna jag vet, och mina barn håller med!
Älg- eller renskav spelar egentligen inte så stor roll, det är smaken av vilt man vill åt. Så enkelt, så gott. Servera gärna med rotmos på potatis, morot och palsternacka.
Steps
1
Done
|
Stek löken och svampen i smör. Lägg undan i en skål så länge. |
2
Done
|
Stek sedan köttet i samma panna. Sära på köttet så att det blir jämt brynt. |
3
Done
|
Klyfta äpplena och skär i centimeterstora bitar. |
4
Done
|
Lägg i lök, svamp och äpple i pannan och häll över grädden. |