• Home
  • Mat
  • Älgskavgryta med lingon och äpple

Älgskavgryta med lingon och äpple

0 0
Älgskavgryta med lingon och äpple

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
2 gul lök
ca 400 gram kantareller/champinjoner
2 paket fryst älgskav
5 dl vispgrädde
2 äpple
2 dl lingon
smör till stekning
salt, peppar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är en av de bästa hösträtterna jag vet, och mina barn håller med!
Älg- eller renskav spelar egentligen inte så stor roll, det är smaken av vilt man vill åt. Så enkelt, så gott. Servera gärna med rotmos på potatis, morot och palsternacka.

Steg

1
Klar

Stek löken och svampen i smör. Lägg undan i en skål så länge.

2
Klar

Stek sedan köttet i samma panna. Sära på köttet så att det blir jämt brynt.

3
Klar

Klyfta äpplena och skär i centimeterstora bitar.

4
Klar

Lägg i lök, svamp och äpple i pannan och häll över grädden.
Låt puttra i ca fem minuter och tillsätt sedan lingonen, salta och peppra. Servera till rotmos eller pressad potatis. Mmmm!

anni

Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall
föregående
Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall
Glutenfria limecurdgrottor
nästa
Glutenfria limecurdgrottor
Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall
föregående
Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall
Glutenfria limecurdgrottor
nästa
Glutenfria limecurdgrottor

Skriv Kommentar